Hőszigetelő üvegezés

A jó minőségű hőszigetelt üveg legfőbb jellemző az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy három rétegű ablaküveg készül, amely azonban mégis egy építőelemet jelent. Az elmúlt évtizedben – mint sok más iparágban – az építőiparban is jelentős technológiai fejlődés zajlott le. Az életminőséggel szembeni várakozások sok esetben új építőipari anyagok megjelenését hozták magukkal, ezzel együtt a hagyományosnak mondható anyagok körében is megújulás figyelhető meg. Ez történt az üvegipar területén is.

Kétrétegű hőszigetelő üvegezés

A kétrétegű hőszigetelő üveg technikailag úgy érhető el, hogy a lakótér felőli üvegtábla külső oldalát úgynevezett lágyfém-bevonattal (Low-E réteggel) látják el, és a köztes teret argongázzal töltik fel. Low-E, rövidítés a low emissivity angol szóból származik aminek jelentése, alacsony sugárzási érték.

Háromrétegű hőszigetelő üvegezés

A háromrétegű hőszigetelt üveg szerkezete, az energia takarékos épületek létrehozása korunk építészetének talán legnagyobb kihívása. A hőszigetelés téren a csúcstechnológiát – a nálunk ma még kevésbé elterjedt – háromrétegű üvegszerkezetek jelentik. Hőáteresztő tulajdonságuk akár kétrétegűek üvegek felére is csökkenthető, oly módon, hogy az üvegszerkezet első és a harmadik üvegtáblája Low-E bevonattal rendelkező üvegből készül és – igény szerint – kripton illetve argongázzal van feltöltve.

%

biztonságos

%

ár-érték arány

%

modern megjelenés